Saturday, January 29, 2011

Iszapömlés - Összesítik a gépjárművekben keletkezett károkat

A kolontári lakópark áramvezetékének áthelyezése miatt időszakos áramkimaradások lesznek Kolontáron keddtől csütörtökig reggel 8-tól délután fél 4-ig, erről az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatta a lakosságot. Devecser és Kolontár külterületeiről 2874 köbméter szennyezett anyagot szállítottak át a lerakókba hétfőn. Az újjáépítésen 329 szakember dolgozott 195 munkagéppel - közölte a katasztrófavédelem. Az ÁNTSZ adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható. Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen a mobil mérőállomások adatai alapján a szálló por napi átlagkoncentrációja az egészségügyi határérték alatt volt. Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja hétfőn két új építésű ingatlan és egy használt lakás vásárlásáról szóló szerződést kötött. További tíz károsultnak találtak használt lakást, 17 család pedig egyeztette új házának építési tervét.

Thursday, January 27, 2011

Magyarság-Tőkés László Debrecenben kérte a honosítását

Debrecen, 2011. január 24. Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke beadja honosítási kérelmét a debreceni okmányirodában. Balra Kósa Lajos polgármester és Némethi Sarolta anyakönyvvezető. MTI Fotó: Oláh Tibor

Wednesday, January 26, 2011

Berdych nem tudta megnehezíteni Djokovics dolgát

Szetthátrányból fordított a világelső dán Caroline Wozniacki a vasárnap maratoni, 4 óra 44 perces mérkőzést játszó olasz Francesca Schiavone ellen az Australian Open női egyesének második elődöntőjében. Az első kiemelt ezzel a győzelmével elérte, hogy bármi történik a női egyes hátralévő szakaszában, a torna után is világelső marad. A férfiak mezőnyében a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics három szettben, 6:1, 7:6, 6:1-re győzte le a hatodik helyen rangsorolt cseh Tomás Berdychet, ellenfele a svájci Roger Federer lesz az elődöntőben.

Tuesday, January 25, 2011

udulesicsekk igenylese

Az után szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet, és mi a feltétele a Ingyenes üdülési csekk igénylés. Üdülési Csekk Időseknek - Békésen is indul az igénylés!
„Most is megvolt az esélyem arra, hogy nyerjek. Talán a harmadik szettben nem voltam teljesen tökéletes fizikai állapotban, de ez nem lehet kifogás. Mindent megtettem a győzelemért, most ennyire futotta.”

A férfiak mezőnyében a nap utolsó negyeddöntője a Tomás Berdych–Novak Djokovics összecsapás volt. A harmadik helyen kiemelt szerb simán nyerte meg az első szettet, a másodikban brékhátrányból kapaszkodott vissza, és rövidítésben azt is behúzta.